Bijdragen

knijptang_banner.png

Ben jij docent, wetenschapper, beleidsmaker of ben je betrokken bij onderwijs? Vind je het leuk om een artikel over onderwijs te schrijven voor deze pagina? Wil je informatie verstrekken? Mensen iets leren? Lezers overtuigen? Mail je bijdrage naar meedoen@academischewerkplaatsonderwijs.nl, wij plaatsen na goedkeuring graag je bijdrage op onze website.  

Docent Martin Rijntjes bezocht de startbijeekomst kleuterbouwverlening

Martin Rijntjes is docent op basisschool Op gen Hei in Landgraaf. Martin was één van onze deelnemers bij de startbijeenkomst Kleuterbouwverlenging.
Lees verder

Hoe kinderen woorden leren

Geschreven teksten kunnen begrijpen, is essentieel voor kinderen om goede resultaten te behalen op school. Talloze studies hebben aangetoond dat een goede woordenschat de belangrijkste voorspeller is voor het begrijpen van teksten.
Lees verder

Eindtoets en IQ geen goed ijkpunt voor niveau leerlingen

In april 2016 bracht de onderwijsinspectie het onderwijsverslag uit met daarin het nieuws dat de sociale ongelijkheid in het onderwijs de afgelopen jaren is gestegen.
Lees verder

Kansenongelijkheid niet opgelost met eerherstel eindtoets

In april 2016 verscheen de Staat van het Onderwijs. De hoofdboodschap hieruit, oplopende kansenongelijkheid, sloeg in als een bom.
Lees verder

Hoe onderzoekend is uw school?

De schoolleider als aanjager van onderzoeksgebruik in de school
Lees verder

Contactinformatie

Tongersestraat 6
6211 LM Maastricht
Telefoon: +31 43 388 36 20 

Stuur ons een email

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven

Social

Volg ons op social media.