Portretfotografie

Anne_olga.png

Een bijzondere samenwerking met het praktijkonderwijs

Olga Janssen en Anne Rovers studeren Arcus Mediavormgeving Sittard. In april 2016 zijn zij begonnen met een fotografie opdracht voor de werkplaats. Onderstaand een impressie van Olga en Anne over deze samenwerking:

Een van de wensen van de werkplaats is een serie portretfoto’s van alle medewerkers, echter niet op de standaard zakelijke manier. Hier werden wij gelijk enthousiast van en we wisten meteen dat wij deze opdracht wilden uitvoeren. Maar wij waren niet de enige. Iedere student moest voor deze opdracht een pitch voorbereiden om de klant te overtuigen. En dat hebben wij gedaan!

Ons concept is dat iedereen op een stoel of bank mag gaan zitten op de manier hoe hij of zei dat altijd doet. Een zakelijk persoon gaat anders zitten dan bijvoorbeeld een artistiek persoon. Op deze manier kun je jouw karakter laten zien.

Met veel enthousiasme, maar ook wel met wat spanning, begonnen we aan de eerste fotosessie. In het begin was het allemaal even wennen (de verschillende settings, instellingen van de camera, licht etc), maar al snel ging het allemaal vlotjes en soepel. Zo verliepen ook de rest van de fotosessies. Iedereen was enthousiast en werkte goed mee aan ons concept wat het allemaal nog leuker maakte.

We vonden het zelfs zo leuk dat we dit jaar besloten om nog een keer terug te komen om te fotograferen. Ook deze dag verliep goed en zijn we erg met het resultaat.

Het was een ontzettend leuke ervaring. Zelf een concept bedenken en dit vervolgens ook mogen uitvoeren. De werkplaats bestaat uit enthousiast team. Het is bijzonder om te zien hoe verschillend de mensen zijn en hoe ieder ervoor kiest om zichzelf op een andere manier te laten zien. Wij hebben deze opdracht met heel veel plezier gedaan en kijken er met trots op terug.

 

 


Contactinformatie

Tongersestraat 6
6211 LM Maastricht
Telefoon: +31 43 388 36 20 

Stuur ons een email

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven

Social

Volg ons op social media.